Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

Повідомлення щодо подачі декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, депутатами сільської ради, сільським головою, старостам сіл.

Дата: 22.02.2022 15:42
Кількість переглядів: 291

Фото без опису

Відповідно до статті  45  Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року № 1700-VII Вам необхідно до 01 квітня 2022 року подати електронну декларацію як особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування  за 2021 рік до єдиного державного реєстру декларацій. Декларація заповнюється на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Роз’яснення щодо заповнення електронної декларації Ви можете знайти на офіційному веб-сайті НАЗК – https://nazk.gov.ua.

Згідно зі статтею 45 Закону України «Про запобігання корупції»:

1. Особи, зазначені у пункті 1підпунктах "а" і "в" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

 2. Особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах "а" і"в" пункту 2 частини першої статті 3, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

3. Особа, яка претендує на зайняття посади, зазначеної у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, та особа, зазначена у пункті 4 (крім осіб, які балотуються кандидатами у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, на посади сільських, селищних, міських голів) частини першої статті 3 цього Закону, до призначення або обрання на відповідну посаду подає в установленому цим Законом порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. Особа, обрана депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатом місцевої ради, сільським, селищним, міським головою, подає таку декларацію впродовж п’ятнадцяти календарних днів з дня набуття повноважень відповідно депутата, сільського, селищного, міського голови.

4. Упродовж семи днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів.

Відповідальність за порушення антикорупційного законодавства

 

За порушення антикорупційного законодавства передбачено адміністративну відповідальність.

Так відповідно до статті 172-6  несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, - тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані - тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою або другою, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією доходу чи винагороди та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

 

Рекомендації суб’єктам декларування до чергового етапу електронного декларування в Україні

 

Шановні суб’єкти декларування! З метою завчасної підготовки до чергового етапу електронного декларування в Україні, необхідно виконати такі дії:

1. Перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у Вашому персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

2. Перевірити термін дії та працездатність Вашого електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) для роботи з Реєстром.

Також, на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції у розділі «Декларування» Ви можете ознайомитись із Рекомендаціями при роботі з Реєстром, посилання  https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

У разі виникнення проблем технічного характеру Ви можете звернутись до служби технічної підтримки за тел.: +38(044)200-06-94 або адресою електронної пошти support@nazk.gov.ua, при цьому:

  • направляйте електронний лист з Вашої персональної електронної поштової скриньки, яка зазначена при реєстрації;
  • у темі листа зазначайте суть Вашого питання;
  • у листі необхідно зазначити Ваше П.І.Б., реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІПН) та викласти суть питання, за необхідності до листа додати скріншоти (зображення екрана) з Вашою помилкою.

Додаткові посилання по роз’ясненню для подачі декларації:

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора