Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

РІШЕННЯ XVII сесії VIII скликання від 16 вересня 2021 року № 808 Про затвердження Програми пільгового медичного обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Зеленопідської сіль

Дата: 20.09.2021 16:15
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

З  метою забезпечення  пільгових категорій  населення Зеленопідської сільської ради безкоштовним зубопротезуванням, відповідно до Бюджетного кодексу України, керуючись ст. 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,  сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

       1. Затвердити Програму пільгового медичного обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Зеленопідської сільської ради  2021-2024 роки (додається). 

      2. Фінансовому відділу сільської ради передбачити фінансування видатків на виконання заходів Програми.

 3.Оприлюднити  рішення  на  офіційному  сайті  сільської ради.

     4. Контроль за виконанням рішення  покласти на постійну комісія з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту.

 

 

 

 Сільський голова                                     Олена ПЕЛЕШОК

 

 

 

 

                                                        

 

 

 

                                                                                 ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                  рішенням   XVII сесії  VIII скликання

                                                                                  від 16.09.2021 року № 808

 

 

 

 

                                                         

 

 

                                                                                 

                        

 

Програма

пільгового медичного обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Зеленопідської сільської ради

на 2021-2024 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c-ще Зелений Під

2021 рік

1. Паспорт Програми

 

 

 

1

Ініціатор розроблення

Програми

Зеленопідська сільська рада

2

Дата та номер розпорядчого документу про розроблення Програми

Розпорядження  сільського голови від № _ від _____ р.

3

Головний розробник Програми

Зеленопідська сільська рада

4

Відповідальний виконавець програми

Зеленопідська сільська рада

 

5

Термін реалізації Програми

 2021-2024 роки

6

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього      грн.,  

  25000 грн.

7

в тому числі:

- кошти  обласного бюджету;

 

 

  25000 грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Загальна частина

         Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (зі змінами), окремим категоріям громадян надано право на безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів та безоплатне позачергове зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я).

         Прогнозований контингент отримувачів пільги у 2021-2024 році І та ІІ категорій осіб, які мають статус учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, та осіб, які мають статус потерпілих від ЧАЕС, у тому числі потерпілі діти на території Зеленопідської сільської ради – 8. Зазначена категорія громадян має право відповідно до діючого законодавства скористатися пільгами на   безоплатне позачергове зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я). Середній розмір пільги для одержувачів   пільгових послуг із безоплатного зубопротезування – 6000 грн.

III. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ, НА РОЗВ’ЯЗАННЯ ЯКОЇ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

         Чорнобильська катастрофа торкнулася долі мільйонів людей. У багатьох регіонах, на величезних територіях виникли нові соціальні та економічні умови. Україну оголошено зоною екологічного лиха. Створення системи надійного захисту людей від наслідків Чорнобильської катастрофи потребує залучення значних фінансових, матеріальних та наукових ресурсів. Окрім завдань техногенно-екологічного напряму, перед державою постали питання забезпечення належної соціальної допомоги постраждалим громадянам.

         Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (зі змінами) визначено основні положення щодо реалізації конституційного права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на охорону їх життя і здоров’я та створює єдиний порядок визначення категорій зон радіоактивно забруднених територій, умов проживання і трудової діяльності на них, соціального захисту потерпілого населення.

         Статтями 20, 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (зі змінами) визначені категорії осіб, які мають право на безплатне позачергове зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я).

IV. ВИЗНАЧЕННЯ МЕТИ ПРОГРАМИ

         Метою Програми є забезпечення державними гарантіями соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи щодо безплатного позачергового зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я).

V. ОБГРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ І ЗАСОБІВ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ, ОБСЯГІВ ТА ДЖЕРЕЛ ФІНАНСУВАННЯ, СТРОКИ ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ, ЗАХОДІВ

         Виконання Програми надасть змогу у 2021-2024 році забезпечити осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи безплатним позачерговим зубопротезуванням (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я).

         Фінансування Програми в сумі 25000 грн. здійснюватиметься за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам. Очікувана кількість одержувачів пільгових послуг із безоплатного зубопротезування:

 – 2021 рік -   очікувані видатки складають 6000 грн.

– 2022 рік -   очікувані видатки складають 6000 грн.

– 2023 рік -   очікувані видатки складають 6500 грн.

– 2024 рік -   очікувані видатки складають 6500 грн.

VI. РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

         Забезпечення пільгами з безплатного позачергового зубопротезуванням (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я) осіб з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1,2,3 категорій та потерпілих дітей на території Зеленопідської сільської ради у 2021-2024 роки.

 

Сільський голова                                Олена ПЕЛЕШОК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора