Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

ПРОГРАМА надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування після досягнення ними 18-річного віку на 2021 рік

Дата: 12.02.2021 08:48
Кількість переглядів: 568

 

І. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОГРАМИ

1

Назва програми

Надання одноразової  допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування,  після досягнення ними 18- річного  віку у 2021 році

2

Підстава для розробки  програми

Конвенція ООН «Про  права дитини», Конституція України, ст.91 Бюджетного  кодексу України, ст.27 Закону України «Про  місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про  охорону дитинства», Закон  України  «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», Постанова Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 року №823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування, після досягнення ними 18-річного віку».

3

Ініціатор  розробки Програми

Зеленопідська сільська рада

4

Розробник програми

Відділ освіти Зеленопідської  сільської ради

5

Відповідальний виконавець

Відділ освіти  Зеленопідської  сільської  ради

6

Термін  реалізації  Програми

2021 рік

7

Перелік  місцевих  бюджетів,  які беруть  участь у виконанні Програмі

Сільський бюджет Зеленопідської  сільської  ради

8

Орієнтовний обсяг  фінансових  ресурсів, необхідних  для реалізації Програми усього, тис.грн.

18100 грн.

9

Основні джерела фінансування

Фінансування здійснюватиметься за рахунок сільського бюджету в межах його  фінансових  можливостей та інших  джерел, не заборонених  законодавством.

 

ІІ. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Програма надання одноразової  допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених  батьківського піклування після досягнення ними 18-річного віку на території Зеленопідської  сільської  ради територіальної  громади  Херсонської  області на 2021 рік (далі- Програма),  розроблена відповідно до  Конвенції ООН «Про  права дитини», Конституції України, ст.91 Бюджетного кодексу України,  ст.27 Закону України «Про  місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про  охорону дитинства»,  Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в України», Постанови Кабінету Міністрів України  від 25  серпня 2005 року №823 «Про  затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського  піклування, після досягнення ними 18-річного віку».

ІІІ. МЕТА ПРОГРАМИ

Метою  цієї  Програми є забезпечення повного  і своєчасного надання одноразової  допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, яким у 2021 році виповнюється 18 років.

Завданнями Програми є встановлення чіткого порядку надання допомоги, зокрема визначення кола осіб, що  мають на неї  право, строків і спосіб, у який такі особи  можуть  звернутися до уповноважених  органів для отримання допомоги.

ІV. СКЛАД ПРОБЛЕМИ ТА ОБГРУНТУВАННЯ НЕОБХІДНОСТІ ЇЇ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОГРАМНИМ МЕТОДОМ

Актуальність розробки даної  Програми підтверджується Постановою Кабінету Міністрів України  від 25  серпня 2005 року №823 «Про  затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського  піклування, після досягнення ними 18-річного віку».

За даними служби у справах дітей Зеленопідської  сільської  ради , на території громади  у 2021 році досягнуть  18-річного віку - 10 дітей-сиріт.

V. ОБГРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ І ЗАСОБІВ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ

Для досягнення визначеної цією  Програмою  мети, необхідно забезпечити здійснення  організаційних заходів шляхом:

  • Забезпечення матеріальної підтримки дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування після досягнення ними 18-річного віку;
  • Забезпечення контролю, координації, планування та ефективного використання ресурсів, необхідних для виконання Програми.

 

            Розмір  одноразової допомоги встановлюється Кабінетом Міністрів України. Виплата одноразової допомоги  здійснюється у готівковій (грошовій) формі на підставі заяви та паспорта отримувача цієї допомоги. Списки дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування,  яким у поточному році виповнюється 18 років,  подає Служба у справах дітей Зеленопідської  сільської  ради.

 

VІІ. РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ.

Фінансування заходів на виконання Програми здійснюватиметься за  рахунок сільського бюджету,  а також інших, не заборонених законом джерел.

Фінансування Програми здійснюється в межах видатків, затверджених рішенням сільської  ради про бюджет Зеленопідської  сільської ради на 2021 рік.

Фінансування Програми

Усього витрат на виконання Програми на 2021 рік /грн

Обсяг ресурсів, усього

18100

Сільський бюджет

18100

 

VІІІ. ПЕРЕЛІК ЗАХОДІВ І ЗАВДАНЬ ПРОГРАМИ

Виконання заходів Програми передбачається здійснити  протягом 2021 року в постійному режимі без поетапного розмежування, враховуючи час досягнення повноліття дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Надання одноразової грошової  допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування після досягнення ними 18-річного віку та території Зеленопідської територіальної громади заплановано на 1 особу,  у розмірі 1810,00 гривень.

Протягом року можливе  коригування Програми у разі необхідності.

Перелік заходів  і завдань реалізації  Програми наведений у Додатку 1 до Програми.

ІХ. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

У період виконання Програми очікується підвищення рівня соціального захисту дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування після досягнення ними 18 – річного віку.

Х. ОРГАНІЗАЦІЯ УПРАВЛІННЯ ТА КОНТРОЛЮ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Відділ освіти виконавчого комітету Зеленопідської  сільської  ради є головним розпорядником коштів.

Реалізація Програми здійснюватиметься шляхом  виконання заходів Програми. Відповідальним виконавцем Програми є  відділ освіти, що організовує супровід та координацію діяльності.

Контроль за реалізацією заходів, передбачених Програмою, здійснюється комісію з  питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора