Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

ПРОГРАМА «Призовна дільниця» на 2021- 2025 роки

Дата: 11.02.2021 08:42
Кількість переглядів: 389

 

Україна

ЗЕЛЕНОПІДСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

 

РІШЕННЯ

 VІІ сесії VIII скликання

від 11 лютого 2021 року                  № 181                      с-ще Зелений Під

 

Про затвердження Програми

«Призовна дільниця» на 2021- 2025 роки

 

         Розглянувши рекомендації виконавчого комітету Зеленопідської сільської ради «Про затвердження програми «Призовна дільниця» на 2021-2025 роки, з метою забезпечення всебічної підготовки громадян України до захисту Батьківщини, проведення приписки, призову та мобілізації військовослужбовців на військову службу, керуючись статтею 43 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

ВИРІШИЛА :

         1. Затвердити Програму «Призовна дільниця» на 2021- 2025 роки, що додається.

2. Фінансовому відділу Зеленопідської сільської ради передбачити потребу в коштах на виконання заходів Програми, виходячи з фінансових можливостей бюджету.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, соціально – економічного розвитку та регуляторної політики.

 

Сільський голова                                    Олена ПЕЛЕШОК

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення VII сесії VIII скликання

                                                                        від 11.02.2021 № 181

 

ПРОГРАМА  

«Призовна дільниця» на 2021- 2025 роки

  І Характеристика Програми

1.

Назва

«Призовна дільниця»

2.

Підстава для розроблення

Закон України «Про військовий обовязок і військову службу»

3.

Ініціатор – головний замовник

Зеленопідська сільська рада територіальної громади Херсонської області

Каховський ОМТЦК та СП

4.

Розробник

Зеленопідська сільська рада територіальної громади Херсонської області

5.

Відповідальний виконавець

Зеленопідська сільська рада територіальної громади Херсонської області

6.

Мета

Розв'язання проблем, що виникають при проведенні призову, забезпечення своєчасного прибуття призовників до призовних комісій, проходження ними медичної комісії, відправлення призовників  у військові частини Збройних Сил України.

7.

Термін реалізації Програми

2021- 2025 роки

8.

Бюджети , які беруть участь у виконанні Програми

Бюджет сільської ради

9.

Етапи виконання

Протягом 2021-2025 років

10

Бюджет сільської ради

 

 

ІІ Загальні положення

            Цільова програма “Призовна дільниця” на 2021-2025 роки (далі -Програма) розроблена на підставі Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу”. Військова служба в Збройних Силах України є державною службою особливого характеру, що полягає в професійній діяльності придатних до неї по стану здоров'я і віку громадян України, пов'язаної з захистом Батьківщини. Збройні Сили України комплектуються військовослужбовцями через центри комплектування шляхом призову громадян на військову службу на підставі військового обов'язку та мобілізаційних заходів Держави. Приписка громадян до призовної ділянки проводиться з метою взяття юнаків на облік, визначення ступеня придатності до військової служби.

         Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) є невід'ємною складовою Збройних Сил України та виконують специфічні функції, які не характерні решті військових частин.

Основна функція територіального центру комплектування та соціальної підтримки – це організація чіткої взаємодії з місцевими органами влади, органами місцевого самоврядування, силовими структурами, організаціями, установами та підприємствами  для забезпечення своєчасного реагування в умовах виникнення можливих загроз та викликів.

Законодавство України передбачило додаткове фінансування заходів, пов'язаних з організацією військової служби і виконанням військового обов'язку за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел фінансування.

Місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування відповідно до вимог ст. 43 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу": "…для проведення медичного огляду громадян, призову їх на військову службу, відправлення призваних осіб до військових частин зобов'язані забезпечити вказані заходи обладнаними призовними (збірними) пунктами, медикаментами, інструментарієм, медичним і господарським майном, автомобільним транспортом, а також охорону громадського порядку на призовних пунктах". Вирішити ці питання у сучасних економічних умовах без фінансування з місцевого бюджету не можливо. Тим більше, що таке фінансування передбачене, як додаткове ч.1 ст. 43 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

         У Зеленопідській  сільській раді в цілому щорічно підлягають приписці до призовної дільниці та підлягають призову на строкову військову службу  до 130 юнаків. Кількість зазначених осіб щороку може збільшуватись або зменшуватись в залежності від низки політичних, економічних чи соціальних чинників.

         Обліково-призовна робота потребує додаткового фінансування на друкування бланкової документації, транспортні витрати, проведення медичних оглядів та обстеження, лікувально-оздоровчу роботу.

         Враховуючи виключну важливість роботи з підготовки молоді до військової служби і з метою розв'язання існуючих проблем у фінансуванні  територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проведення  роботи з підвищення рівня військово-патріотичного виховання, проведення на належному рівні приписки та призову громадян на строкову військову службу, військову службу за контрактом є необхідність прийняття  цільової програми  "Призовна дільниця" на 2021-2025  роки (далі – Програма).  

 

ІІІ Мета і завдання Програми

         Цільова програма «Призовна дільниця» Зеленопідської сільської ради територіальної громади  Херсонської області спрямована на розв'язання проблем, що виникають при проведенні призову, зменшення порушень законодавства при проведенні призову на строкову військову службу, забезпечення своєчасного прибуття призовників до призовних комісій, проходження ними медичної комісії, відправлення призовників  у військові частини Збройних Сил України та в  інші військові формування, а також матеріально-технічне забезпечення спільної роботи місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, військкомату, правоохоронних органів, органів освіти та охорони здоров’я, громадських організацій по підготовці молоді до військової служби, приписці юнаків до призовної дільниці, сприяння організації призову громадян Зеленопідської сільської ради територіальної громади Херсонської області  на строкову військову службу до Збройних Сил України.

 

ІV Очікувані результати виконання Програми

            Виконання Програми дасть змогу:

1)  покращити взаємодію та забезпечити спільну роботу Зеленопідської сільської ради, Центру комплектування, КНП "Каховська ЦРЛ", правоохоронних органів, інших підприємств та організацій, що розташовані на території Зеленопідської сільської ради територіальної громади Херсонської області.

2) сприяти приписці жителів до призовної дільниці Центру комплектування;

3)  створити сприятливі умови для призову юнаків, що проживають на території Зеленопідської сільської ради територіальної громади Херсонської області на військову службу до лав Збройних Сил України;

4) удосконалити військово-патріотичну роботу, військову профорієнтацію серед допризовної та призовної молоді.

 

V.Фінансове і матеріальне забезпечення

         При формуванні бюджету Зеленопідської сільської ради на 2021-2025 роки передбачити виділення коштів на виконання заходів Програми, пов'язаних з матеріально-технічним забезпеченням спільної роботи органів місцевого самоврядування, територіального центру комплектування та соціальної підтримки, правоохоронних органів, громадських організацій з підготовки молоді до військової служби, приписки юнаків до призовних дільниць та їх призову на строкову військову службу.

        Розрахунок потреби фінансування Програми за рахунок коштів сільського бюджету (Додаток до Програми).

          Щорічне фінансування Програми здійснюється в межах фінансової спроможності сільського бюджету .

 

VI.Заходи цільової Програми « Призовна дільниця» на 2021 -2025 роки

Найменування заходів

Час виконання

Виконавець

Організаційні заходи

1

Розробляти заходи і щорічно підводити підсумки роботи в закладах освіти, що знаходяться на території Зеленопідської сільської ради з підготовки молоді до служби у військових формуваннях

Щорічно після кожного призову                    та приписки

Керівники закладів освіти,  Каховський об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (далі – Каховський  ОМТЦК та СП)  (за згодою)

2

Висвітлювати  на офіційному сайті сільської ради виконання цільової програми «Призовна дільниця»  на 2021-2025 роки

2 рази на рік

Зеленопідська сільська рада( відповідальна особа)

Заходи з підвищення військово-патріотичного виховання молоді

1

Проводити зустрічі призовників з учасниками Великої Вітчизняної  війни, антитерористичної операції, воїнами–інтернаціоналістами, курсантами вищих військових навчальних закладів, військовослужбовцями, які проходять військову службу

Протягом поточного року

Керівники закладів освіти, підприємств, установ, організацій,  старости сіл

2

Здійснювати догляд за Братськими могилами і пам’ятниками (пам’ятними знаками) воїнів, загиблих у Великій Вітчизняній  війні, антитерористичній операції  

Постійно

Старости сіл, керівники закладів освіти

3

Проведення заходів, присвячених Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні,Дню захисника України, Дню Українського козацтва, Дню Збройних сил України

Протягом поточного року

Відділ освіти, культури,  молоді та спорту Зеленопідської  сільської ради,Каховський ОМТЦК та СП (за згодою)

4

Висвітлення на офіційному сайті Зеленопідської сільської ради матеріалів про організацію патріотичного виховання, підготовки юнаків до служби і виконання ними свого військового обов’язку

Протягом поточного року

Зеленопідська сільська рада (відповідальна особа)

Заходи, спрямовані на забезпечення допризовної підготовки молоді

1

Створення та постійне обновлення в загальноосвітніх закладах куточків пропаганди законодавчих актів про військову службу і військово-професійною орієнтацією молоді

Протягом поточного року

Керівники закладів освіти

2

Проводити навчально-польовi комплексні  заняття з допризовною молоддю

Травень

Керівники закладів освіти

Фізична підготовка та спортивна робота

1

У закладах освіти систематично проводити змагання з фізичної підготовки призовної молоді.

Постійно

Керівники закладів освіти

2

Організація та проведення молодіжних спартакіад, спортивних змагань з допризовною та призовною молоддю.

Щорічно, травень

Керівники закладів освіти

Приписка юнаків до призовної дільниці Центру комплектування

1

Організація оповіщення і виклику громадян для проходження приписки до призовної дільниці

Щорічно,І квартал

Зеленопідська сільська рада, Каховський ОМТЦК та СП

 

2

Проведення медичного огляду молоді, що проходить приписку до призовної дільниці

Щорічно, І квартал

 Зеленопідська сільська рада,КНП «КаховськаЦРЛ»

 

3

Організація перевезення громадян з населених пунктів, що розташовані на території  Зеленопідської сільської до Каховського ОМТЦК та СП.

Щорічно , І квартал

Зеленопідська сільська рада, Каховський ОМТЦК та СП

 

Призов громадян на військову службу до лав Збройних Сил України

 

1

Організація оповіщення призовників, що підлягають черговому призову

Протягом поточного року

Зеленопідська сільська рада, Каховський ОМТЦК та СП

 

2

Організація перевезення призовників та військовозобов’язаних громадян з населених пунктів , що розташовані на території  Зеленопідської сільської до Центру комплектування, на збірний пункт до м.Херсона для проходження огляду обласною медичною комісією .

Протягом поточного року

Зеленопідська сільська рада, Каховський ОМТЦК та СП

 

 

 

Сільський голова                               Олена ПЕЛЕШОК

 

 

                                                           Додаток

                                                                                               до цільової програми

                                      "Призовна дільниця"

                                                                           на 2021-2025 роки

                                                                          

                                                                          

                                                       

РОЗРАХУНОК

потреби фінансування програми ,,Призовна дільниця 2021-2025 роки”

за рахунок коштів бюджетуЗеленопідської сільської ради

 

п/п

Найменування

2021 рік

(тис. грн.)

2022 рік

(тис. грн.)

2023 рік

(тис. грн.)

2024рік

(тис. грн.)

 

2025 рік

(тис. грн.)

1.

Оплата транспортних послуг для перевезення призовників на медичний огляд з розрахунку вартості 360 грн/чол.

46,8

46,8

46,8

46,8

46,8

2.

Медичний огляд допризовників та призовників з розрахунку вартості 579,94 грн/чол.

75,4 

75,4 

75,4 

75,4 

75,4 

3.

Всього

122,2

122,2

122,2

122,2

122,2

 

 

 

 

Секретар ради                                     Тетяна ІВАНЮК

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора