Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

Додаток 1 до проекту рішення Про встановлення земельного податку на території Зеленопідської сільської ради територіальної громади Херсонської області (21506000000)

Дата: 20.05.2021 15:50
Кількість переглядів: 180

Додаток 1

до рішення сільської ради від __________ № _____

Елементи земельного податку

Особливості справляння земельного податку регулюється статтями                 269-271, 273-274, 277, 281-289 Податкового кодексу України.

  1. Платники земельного податку

Платників земельного податку визначено статтею 269 Податкового кодексу України.

    1. Платниками податку є:
  • власники земельних ділянок, земельних часток (паїв);
  • землекористувачі.
    1. Особливості справляння податку суб'єктами господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлюються главою 1 розділу XIV Податкового кодексу України.
  1. Об’єкт оподаткування

Об’єкт оподаткування визначено статтею 270 Податкового кодексу України.

    1. Об’єктами оподаткування є:
  • земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні;
  • земельні частки (паї), які перебувають у власності.
  1. База оподаткування

Базу оподаткування визначено статтею 271 Податкового кодексу України.

    1. Базою оподаткування є:
  • нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого статтею 289 Податкового кодексу України;
  • площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.
  1. Ставка податку

Ставки податку визначаються вимогами статей 274 та 277 Податкового кодексу України.

    1. Ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі не більше 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування – не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3 відсотка та не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, а для лісових земель – не більше 0,1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.
    2. Ставка податку встановлюється у розмірі не більше 12 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності).
    3. Ставка земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено, та які розташовані за межами населених пунктів або в межах населених пунктів, встановлюється у розмірі не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області, а для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3 відсотка та не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області, а для лісових земель – не більше 0,1 відсотка від нормативної грошової оцінки площі ріллі по області.
  1. Пільги зі сплати податку
    1. Перелік пільг для фізичних осіб визначено статтею 281 Податкового кодексу України.
    2. Перелік пільг для юридичних осіб визначено статтею 282 Податкового кодексу України.
    3. Перелік земельних ділянок, які не підлягають оподаткуванню земельним податком визначено статтею 283 Податкового кодексу України.
    4. Пільги щодо земельного податку, що сплачується на території Зеленопідської сільської ради територіальної громади Херсонської області визначено згідно з Додатком 3.
    5. Порядок та особливості застосування пільг визначено пунктами 284.2-284.4 статті 284 Податкового кодексу України.
  2. Податковий період

Базовий податковий (звітний) період визначено у відповідності до статті 285 Податкового кодексу України та дорівнює календарному року.

Базовий податковий (звітний) рік починається 1 січня і закінчується       31 грудня того ж року (для новостворених підприємств та організацій, а також у зв'язку із набуттям права власності та/або користування на нові земельні ділянки може бути меншим 12 місяців).

  1. Порядок обчислення податку

Порядок обчислення, особливості оподаткування та сплати податку до бюджету визначаються вимогами статей 284, 286, 287 Податкового кодексу України.

  1. Строки сплати податку

Строки сплати податку визначені статтею 287 Податкового кодексу України.

 

 

Секретар ради                                                                   Тетяна ІВАНЮК

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора