Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

Третя субота квітня – Всеукраїнський День довкілля

Дата: 13.04.2021 08:13
Кількість переглядів: 472

 

Третя субота квітня – Всеукраїнський День довкілля

Земля! Маленька блакитна кулька у безодні Всесвіту! Земля породжує джерельця і стрімкі потоки, трави і дерева. Вона тримає на собі океани, приймає дощі, сніги й тумани. Земля – це дім, у якому ми живемо! Дім, частиною якого ми є! І як ми будемо себе у ньому поводити, залежатиме наше життя. Більшість людей на Землі, на жаль, не зайняті своєю головною справою – прикрашенням Землі, свого двору, вулиці.

Фото без опису

Сьогодні ми все частіше чуємо слова «екологія», «Забруднення навколишнього середовища», «забруднене довкілля»… Нерозумні дії людей на планеті Земля у найближчий час можуть повернутися великим нещастям, бідами усього людства.

Кожен з нас може долучитися до збереження цієї планети і це не так важко, як здається на перший погляд.

1. Відмовитися від поліетиленових пакетів – екологічно та економічно. Наприклад, в магазині замість них можна використовувати багаторазові торбинки.

2. Відмовитися від одноразових пляшок та посуду. Замість того, щоб купувати воду у пластикових пляшках, можна придбати пляшку багаторазового використання і носити воду з собою. Замість одноразового посуду – звичайний.

3. Бути енергоефективним у побуті. Існує безліч простих методів, які ще й дуже допоможуть заощадити. Наприклад, оптимальне освітлення. Вдень по-максимуму використовуйте ресурси природного світла. Коли вже вмикаєте світло ввечері, робіть це тільки там, де це необхідно. Використовуйте енергозберігаючі лампи – вони служать довше і споживають менше енергії, ніж звичайні. Не грійте в чайнику більше води, ніж потрібно.

4. Економити воду. Свіжа, чиста вода – це обмежений ресурс. Економити воду, насправді, не так важко. Замість ванни, можна прийняти душ. Вимикання води, поки ви чистите зуби два рази на день, може зберегти 30 літрів води на день.

5. Сортувати сміття і віддавати на переробку. Замість того, щоб скло, пластик та папір опинилися на смітнику чи в океані, вони можуть бути перероблені на інші продукти.

Ось такими простими порадами ми можемо користуватися, і це допомагає не тільки довкіллю, а й сімейному бюджету.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора