Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

«День юного натураліста» в Дмитрівській школі

Дата: 27.09.2019 08:00
Кількість переглядів: 2083

Бережімо, люди, землі, води,
Кожну квітку в лузі, деревце!
Вбивцею не стань краси – Природи.
Пам’ятаймо, діти, й ми про це.

«Думай глобально, дій локально» - під таким девізом пройшов «День юного натураліста» в Дмитрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів 25 вересня 2019 року.

Основна мета проведення :

  • формування у школярів бажання і вміння захищати й зберігати єдність екосистеми Землі, приділяючи особливу увагу біологічній різноманітності та природним процесам, що підтримують життя;
  • формування екологічної культури особистості, виховання екологічної пильності, набуття досвіду розв’язання екологічних проблем;
  • активізація роботи з учнівською молоддю щодо формування у неї екологічної культури, залучення її до практичної природоохоронної роботи.

Із ентузіазмом взяли участь в акції члени гуртка КЗ «РЦДЮТ» при Дмитрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів « Природа рідного краю» під керівництвом Дегтярьової Л.В.

Вся діяльність гурка направлена на виховання любові до рідної природи, вироблення активної життєвої позиції, цілісних переконань, виховання етичних і пізнавальних орієнтацій, екологічного мислення, інтелектуальних умінь та практичних навичок природокористування, екологічної культури.

Саме ці основні цілі досягалися шляхом їх пропагування лекторською групою, члени якої виступали з бесідами, повідомленнями перед учнями молодшої та середньої школи : «Скарби зеленої аптеки», «Дерева мого краю»

Продовжено акцію «Зробимо чистішим наш світ, чистота без кордонів» - прибирали сміття поблизу школи та біля берегів річки Днніпро с. Малакаховка.

До речі, діти не просто прибирали територію, а й спонукали це робити жителів прилеглих будинків.

20 вересня 2019 року учнівський та педагогічний колективи долучились до Всесвітнього дня прибирання та операції «Чисте подвір'я»

Протягом вересня в нашій школі проводились виховні години: «Через природу ми пізнаємо світ» (1–4 класи); «Як і від кого потрібно захищати природу» (5–7 класи); круглий стіл: «Хімічне забруднення довкілля» (8-9 класи), «Екологічні проблеми та перспективи» (9 клас). Організовано книжкову виставку «Таємниці та загадки природи».

Проведено конкурс на кращу стіннівку екологічної тематики «Збережіть планету Земля».

Всі члени учнівського і вчительського колективу Дмитрівської ЗОШ І – ІІІ ступенів з розумінням віднеслися до проведення Всеукраїнської акції «День юного натураліста», яка стала органічним доповненням природоохоронної роботи з формування екологічнної культури дітей та дорослих.

«День юного натураліста» - це акція, участь у якій дає можливість дітям долучитися до важливої справи вивчення та охорони природи.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора