Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

Презентація збірки віршів Катерини Марчук «Батьківська стежина»

Дата: 03.05.2019 08:13
Кількість переглядів: 728

Сьогодні у Зеленому Поді відбулася презентація збірки віршів Екатерина Марчук «Батьківська стежина». Символічно, що книга побачила світ напередодні 30-річчя поетеси, яке вона святкуватиме у червні.

Знаєте, в соціальних мережах не можливо передати всі ті хвилювання, які відчуваєш, коли здійснюються ось такі мрії, що ні на мить не покидали твоєї голови протягом останнніх 10-12 років!

 — ділиться емоціями автор.

Народилась Катерина Михайлівна Марчук (дівоче прізвище Кривко) 14 червня 1989 року в селі Чулаківка Голопристанського району Херсонської області. Вчилась у Чулаківській школі та Херсонському державному університеті. Вірші пише з 13-ти років. 

У 2012-2014 роках брала участь у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, в якому зайняла ІІІ місце, а в 2013 році посіла І місце по Україні серед студентів ПТНЗ та стала стипендіатом цього конкурсу. Також виборола звання лауреата конкурсів «Наша земля – Україна» (2012), «Таврійський барвограй» (2013), стала переможцем мовного конкурсу імені П. Яцика (2013-2014), а у 2018 році виборола третє місце на фестивалі Українського слова «Відлуння душі».

Поезії Катерини завжди викликають інтерес у читачів, бо несуть у собі не лише літературно-художню образність, а і тепло української душі. 

Її поезія наснажує переосмислити власну поведінку, власне ставлення до того, що відбувається навколо нас, до того, що відбувається з нами, ставлення до сучасного і минулого українського народу. Її активна громадянська позиція в житті та постійна робота над самовдосконаленням у письменницькому цеху наснажує вірити у її сили дійти на Говерлу красного письменства...

—  пише Олег Олексюк.

З травня 2017 року молода письменниця живе у Зеленому Поді. Працюючи в школі вчителем математики та інформатики, Катерина продовжує писати, тож ми бажаємо їй натхнення, аби й надалі радувати усіх нас своєю щирою поезією.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора