Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

ВСЯ РОДИНА ЗІЙШЛАСЯ ДО ХАТИ: СТАРШОКЛАСНИКИ І «ПЕРШАЧКИ»…

Дата: 06.10.2017 15:39
Кількість переглядів: 573

А родина ця – Зеленопідська загальноосвітня школа – дійсно велика, бо налічує майже 200 учнів з шести сіл: Зеленої Рубанівки, Калинівки, Подівки, Петропавлівки, Діброви…

Їм усім, разом з бать­ками було б затісно на маленькому шкільному подвір’ї, тому свято Пер­шого дзвоника проходило в просторій залі Будинку культури, - бо навіть там не залишалось вільних місць. Святкову колону очолили наймолодші члени шкільної родини, роблячи перші кро­ки у незвіданий світ Країни Знань, до якої їх повели перші вчителі Людмила Остапенко і Леся Жеребок. Тридцятеро «першачків» були головними героями цього святкового дня. Керуючий справа­ми Каховської районної ради Володимир Любак після короткого екскурсу в історію села побажав школі доброї дороги і вагомих здобутків. Заступник голо­ви Зеленопідської грома­ди Лідія Землянська дала школярам настанову – дба­ти про здоров’я і набувати знань, що в їхньому житті є найголовнішим. І запевни­ла, що громада подбає про умови їхнього успішного навчання. А директор школи Анатолій Кузовов замість офіційної промови привітав учнів поетичним словом – щиро, від душі, підтвердивши тим самим готовність вчителів віддати дітям тепло своїх сердець. Тим паче, що в шкільній родині – значне поповнення. Свідчення тому – наказ по школі, за яким до перших класів зараховано 30 учнів, до п’ятого – 28, до десятого – 9. Крім того, до гурту вли­лися і 34 учні Калинівської школи.

Ліричну ноту підхопили старшокласники – майбутні випускники: для них цей перший шкільний дзво­ник пролунає востаннє. Тож, подякувавши вчи­телям за науку і турбо­ту, передали естафету (а з нею – величезний торт) «першачкам», якими вони були самі 10 років тому. І от малюки підіймаються на сцену, де їх зустрічає ге­рой дня – хлопчина Перше вересня й улюблені казкові персонажі Незнайко і Чер­вона Шапочка. Вони ще не усвідомлюють, що ці круті східці – початок їхнього сходження на вершину, з якої відкривається зору ве­ликий світ. І допоможе їх здолати перша Вчителька, покликавши на першому в їхньому житті шкільний урок.

  Святковим видався цей день і для учнів «великої» і «малої» шкіл Архангельської Слободи. «Це був наче дру­гий День села, який ми відзначали минулого тиж­ня, - таким воно багатолюд­ним», - ділиться враження­ми сільський староста Емма Піронко.

Цього року за парти сіли 87 школярів, з них семеро – першокласники. Їх усіх із Днем Знань привітали  ­ди­ректор школи Любов Дей­неко, голова Зеленопідської громади Галина Лобунько і секретар сільської ради Наталія Смага. Фермери Ми­кола і Лариса Ткаченки по­дарували школі 5 фірменних футбольних м’ячів, а Га­луст Алексанян залишився вірним традиції і знову, як це робить 5 років поспіль, оголосив про призначення кращим учням стипендії в п’яти номінаціях.

ПЕРШИЙ ДЗВОНИК

У КАХОВСЬКОМУ АГРАРНОМУ ЛІЦЕЇ

         75 першокурсників поповнили студентські лави Каховського професійного аграрного ліцею, де оволодіватимуть професії, потрібні для села. 1 верес­ня побажали їх привітали і побажали успіхів у навчанні директор ліцею Сергій Ходос і секретар виконкому Зеленопідської сільської ради Олена Пелешок, а також його колишні (50 років тому!) учні Віктор Мельниченко і Микола Юрченко (він і зараз працює тут майстром).

Фото без опису         - Ліцей готує спеціалістів з робітничихі професій, в яких сьогодні є велика потреба: тракторист-машиніст сільського господарства, водій автотранспортних засобів категорії «С» і слюсар-ремонтник, офісний службовець (бухгалтерія) і оператор комп’ютерного набору. Для цього маємо всі необхідні умови – від харчування і про­живання в облаштованому безкоштовного гуртожитка до організації навчально-виховного процесу і проходження виробничої практики на кращих підприємствах району – таких, як ТОВ «Агробізнес», «ЗлатоДар», ТОВ «Таврійська перспектива», ТОВ  «Агротекс Миколаїв)». Забезпечене й змістовне дозвілля: є безкоштовний Інтернет (Wi-Fi), про­сторий спортивний зал, футбольне поле, — розповідає ди­ректор Каховського професійного аграрного ліцею Сергій Ходос. - Випускники 9-их класів, навчаючись у ліцеї, ма­ють можливість здобути повну середню освіту. А отримав­ши диплом – вступити до інших навчальних закладів, не проходячи при цьому ЗНО: така співпраця налагоджена співпраця з Новокаховським та Коробківським аграрними коледжами, Херсонською та Мелітопольською аграрними академіями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора