Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

Біометричний паспорт через інтернет: покрокова інструкція

Дата: 30.01.2018 15:31
Кількість переглядів: 2519

Фото без опису

Тепер замовити біометричний паспорт можна через інтернет, про це повідомив у Facebook один з організаторів та координаторів Порталу державних послуг Дмитро Дубілет.

Відтепер система iGov дозволяє замовити біометричний закордонний паспорт у 10-ти областях і в Києві. На сайті електронних послуг можна заповнити анкету і оплатити квитанції. Сервіс дозволяє записатися в електронну чергу, заповнити заздалегідь всі необхідні документи (щоб не треба було на місці “ксерити”) і здійснити оплату.

За словами Дубілета, нещодавно до сервісу було під’єднано ще кілька міст: Львів, Рівне, Херсон, Харків. Вишгород, Боярку, Бориспіль. Можна замовити оформлення біометричного паспорта у Києві та 10-ти областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Херсонській та Хмельницькій.

Як замовити біометричний закордонний паспорт через систему iGov: інструкція

Також для реєстрації потрібно надати такі документи:

  • оригінал та копію паспорта громадянина України;
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон (за наявності);
  • оригінал та копію індивідуального податкового номеру (ІПН);
  • квитанцію про сплату з мокрою печаткою банку, де Ви зазначені як платник;
  • роздрукувати та заповнити заяви, посилання на які буде надіслано у листі.

 У Херсонській області волонтерам iGov спільно з Державною міграційною службою України вдалося запровадити одразу кілька популярних Інтернет-сервісів: - оформлення паспорта громадянина для виїзду за кордон 

https://igov.org.ua/service/176/general

отримання паспорта громадянина для виїзду за кордон для дитини 

https://igov.org.ua/service/177/general

оформлення та видача паспорта громадянина України (ID-картки) по досягненні 14-річного віку

https://igov.org.ua/service/28/general

- видача ID-картки замість вклеювання до паспорта громадянина фотокартки при досягненні 25-ти і 45-річного віку 

https://igov.org.ua/service/25/general

- отримання паспорта громадянина України (ID-картки) замість утраченого або викраденого

https://igov.org.ua/service/1431/general

обмін паспорта громадянина (ID-картки) у разі непридатності для користування 

https://igov.org.ua/service/175/general

- обмін паспорта громадянина (ID-картки) в разі зміни (переміни) прізвища, імені або по батькові 

https://igov.org.ua/service/173/general

Щоб скористатися цими послугами, достатньо перейти за відповідним посиланням, серед запропонованих регіонів відмітити Херсонську область, авторизуватися та виконати чіткі й прості інструкції, що містяться у віконці «Як працює».

Наприклад, для оформлення закордонного паспорту потрібно обрати зручний для вас підрозділ Державної міграційної служби, заповнити коротку форму з вашими контактними даними, вказати дату та час, коли зможете прийти для подання заяви.

Після отримання електронного листа з інформацією про документи, які необхідно принести з собою, розмір збору та реквізити для сплати, зразок заяви, вам необхідно з’явитися у міграційному органі в обраний час із визначеними документами та сплаченими квитанціями.

За результатами опрацювання заявки потрібно ще раз відвідати підрозділ міграційної служби, щоб забрати новий паспорт, стан готовності якого зручно перевірити за відповідним посиланням, розміщеним на порталі iGov.

Такі прогресивні онлайн-послуги дозволяють громадянам скористатися електронною чергою, заздалегідь підготувати документи та здійснити необхідні оплати, тим самим уникнути гаяння часу і сил, позбутися штовханини й тісняви під кабінетами.

Донедавна вони були доступні лише херсонцям, але зараз ними охоплена вся територія нашої області: жителі будь-якого міста, району або найвіддаленішого села Херсонщини мають унікальну можливість замовити закордонний паспорт або ID-картку через Інтернет.

Фото без опису

Джерело: igov.org.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора