Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Привітання голови громади)

Дата: 15.02.2018 14:39
Кількість переглядів: 617

Фото без опису

Відповідно до Указу Президента України від 11.02. 2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території  інших держав.

Двадцять дев’ять років тому  ,  15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Щорічно український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети. 

Тільки з України в Афганістані воювало 160 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуться додому ніколи. 12 українців були удостоєні звання Героя Радянського Союзу.

Сьогодні  ми  із вдячністю  згадуємо  тих, хто, жертвуючи власним життям, на гірських серпантинах та в ущелинах виконував свій військовий обов’язок.

При виконанні військового обов’язку  в Афганістані загинув наш земляк - Дишловенко Олександр Іванович.

Фото без опису

Шановні учасники бойових дій, воїни-інтернаціоналісти!

Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну, пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі часи. Сьогодні ваш безцінний бойовий досвід потрібний для підготовки наступних поколінь миротворців, адже наша держава і надалі продовжує виконувати свою благородну місію і вносить значний вклад у забезпечення миру та добросусідських відносин між країнами світу.

Ваша активна життєва позиція, вірність військовій присязі заслуговують на глибоку повагу. Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Ваші діти можуть по праву пишатися своїми батьками.

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся. Бажаємо усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту в родинах.

Зелений Під

Фото без опису

Коваль Юрій Георгійович

Фото без опису

Бородін Олександр Миколайович

Фото без опису

Желізко Анатолій Анатолійович

Фото без опису

Кацюк Володимир Михайлович

 

Архангельська Слобода

Фото без опису

Кононенко Сергій Федорович

 

Дмитрівка

Фото без опису

Альохін Сергій Степанович (ліворуч)            Горбач Павло Іванович (праворуч)

 

З повагою до Вас, голова громади                                       Галина Лобунько

 

Джерело: Власна інформація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора