Зеленопідська сільська рада
територіальної громади Херсонської області

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ - СИЛЬНІ МОРОЗИ! ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Дата: 23.02.2018 14:09
Кількість переглядів: 580

Фото без опису

Протягом 24-27 лютого в Україні очікується сильне похолодання. Про це попереджає Український гідрометцентр.

У зв'язку з несприятливими погодними умовами и сильними морозами підвищився ризик переохолодження, обморожень і травматизму, а також виникнення  пожеж  і  аварійних  ситуацій.

УВАГА! Переконливо просимо населення:

-утримуватися від виходу на вулицю без особливої необхідності і від поїздок за межі громади! При  виході на вулицю одягатися тепліше і не знаходитися на вулиці довгий час. Перебуваючи на вулиці намагатися не  дихати  ротом, голосно не розмовляти і не бігати. Якщо ви відчуваєте, що змерзли — зайдіть в найближче до вас закрите приміщення (магазин, кафе, аптека тощо). Одним з найбільш  теплоємних  напоїв  вважається  чай з молоком. Його рекомендується пити, як перед  виходом  на  вулицю, так і після повернення з морозу!

-не  з'являтися на вулиці в стані алкогольного сп'яніння!

-бути обережними під час руху на засніжених та обледенілих ділянках дороги та уважними під час перетину проїзжої частини!

-обмежити час перебування дітей на відкритому повітрі і не залишати дітей без догляду!

УВАГА! Попереджаємо водіїв:

-не використовуйте джерел відкритого вогню для відігрівання двигунів автомобілів!

-зменшіть швидкість під час руху, обмежте поїздки за населені пункти і на великі відстані!

УВАГА! В цілях безпеки:

-не залишайте без догляду електронагрівальні прилади в приміщеннях. Не доручайте догляд за ними дітям і хворим людям! Не перевантажуйте електричні мережі!

-категорично не можна на морозі торкатися металу, як голими руками, так і язиком. Це  стосується і  бензину, він може дуже швидко обморозити шкіру при дотику. Отже, при  роботі з  подібними  матеріалами на морозі необхідно використовувати водонепроникні рукавички.

-перша допомога при  переохолодженні: необхідно зігрітися, поїсти, посидіти в теплому приміщенні декілька годин. При обмороженні слід негайно звернутися до лікаря.  Неправильне самолікування може  призвести  до ускладнень!

УВАГА!

Будьте розсудливими та обережними! Не залишайтеся байдужими і зверніть увагу, якщо ви бачити людину, яка впала та лежить чи не може підвестися, довго сидить або стоїть на морозі. Можливо ця людина потребує термінової допомоги!

УВАГА!

При виникненні надзвичайних чи аварійних ситуацій дзвоніть за опертивними цілодобовими телефонами: 101-служба МНС (пожежна); 102-міліція, 103 - швидка допомога; 05536-90130, 05536-90198 - сільська рада.

Джерело: Власна інформація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора